


Naše maso
Naše maso Valkovská Pepper sausage
ca. 210 g24 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Trvanlivá fermentovaná klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Valkovská papriková klobása je rodinný recept Valkovských, dolnozemských Slováků, jejichž předci žili od začátku 19. století na jihovýchodě Maďarska a po druhé světové válce přesídlili zpátky na Slovensko. Tyto klobásy se vyrábějí z kvalitního vepřového masa, maďarské papriky, kmínu a česneku, udí se studeným kouřem a pozvolna se suší. Důkazem popularity tohoto typu uzenin je i známá maďarská čabajka, inspirovaná nejspíš právě recepty dolnozemských Slováků.
Balení obsahuje 2 nožičky klobásy (cca 210 g).
Fermentované klobásy patří mezi nejstarší uzenářské výrobky, jsou známy již od starověku. Maso se nasekalo a smíchalo se solí a bylinami, naplnilo do střev a pak se klobásy nechaly vyschnout. Kombinace masa, soli a bylin podporuje růst „hodných a prospěšných“ mikroorganismů, které výrobek přirozeně fermentují (okyselí), a tedy i zakonzervují. Slovo klobása pochází z Blízkého východu a znamená „ručně nasekané“. V dobách, kdy ještě neexistovaly mlýnky, se totiž vše ručně řezalo, sekalo a plnilo. Pro stejné výrobky můžeme použít i slovo salumi nebo salsiccia, které vychází z latinského výrazu salsus, tedy solené. Takže klobása, nebo salsiccia?
Použití
Valkovskou klobásu si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, když si jen tak ukousnete, nebo ji nakrájíte na tenká kolečka a podáváte s čerstvým pečivem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k pivu či vínu. Zabalená v papíru nebo ve vakuu vám bez problémů vydrží ve špajzu i několik týdnů. A rozhodně si ji přibalte na několikadenní výlety. Klobása je totiž energie sbalená na cesty.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
vepřové maso, jedlá sůl, čerstvý česnek, černý pepř, sladká a pálivá paprika (1,8 %), kmín, startovací kultura, přírodní obal vepřové střevo. Trvanlivý fermentovaný masný výrobek.
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1714 kJ/405 kCal |
Fats | 32 g |
including saturated fatty acids | 12.8 g |
Carbohydrates | 0.3 g |
including sugars | 0.5 g |
Protein | 29 g |
Salt | 3.8 g |
Fibre | 0 g |