




Naše maso
Naše maso our sausages
ca. 360 g6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Naše párky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Receptura na Naše párky vznikla v roce 2012, kdy v Našem mase německý recept z roku 1804 spojili se starým českým. Podle řezníků by měl mít šťavnatý párek jemnou chuť a 30% tučnost. Proto ho tvoří rovným dílem hovězí maso a libové i tučné vepřové a ochucuje jemné koření, jako je muškátový květ a ořech. Horké párky s hořčicí, křenem a výborným pečivem patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i ve značné části Evropy.
Balení obsahuje 5 nožiček párků (cca 350 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Párky, uzenky
Párky patří k nejoblíbenějším uzeninám už po několik generací, ovšem ještě na začátku 20. století se jim říkalo uzenky (Würstchen). První zmínky pocházejí z německého Frankfurtu, kde se párky narážely do vepřových střev (byly silnější, jako klobásy). Přes Vídeň se pak dostaly až k nám, již naražené ve skopovém tenkém střívku (strunce), tak jak je známe dnes.
Uzenky se prodávaly po párku (tedy po párech), nebo po nožičce. Časem se výraz uzenka vytratil a zůstal nám název párek. A je svatá řeznická pravda, že jeden párek jsou dvě nožičky, jelikož pár jsou dva. Trochu to pokazil řezník, který v Čechách začal prodávat „párek v rohlíku“. Správně by se tato oblíbená svačina měla jmenovat „jedna nožička párku v rohlíku“. A tak se nám stává, že si zákazník v Našem mase přeje „jeden párek“ a někdy tím myslí jednu nožičku a jindy zase dvě. Ale my řezníci si svou pravdu uhájíme. 1 párek = 2 nožičky.
Použití
Máte raději studené, nebo teplé párky? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? Dáváte je do studené, nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí v nejrůznějších kombinacích, přidávají se do různých jídel, jedí se studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře.V Našem mase je podávají horké, s křenem, hořčicí z Lokálu a chlebem z Esky. A jak je ohřívají? Hodí je do horké (80 °C) vody a počkají, až vyplavou a napruží se. To je za ně správně ohřátý párek. Abyste doma nestáli u hrnce s teploměrem, vezměte větší hrnec (jako na špagety), dejte párky do vroucí vody, přiklopte a stáhněte oheň na minimum nebo sporák rovnou vypněte. Za 10 minut máte ukázkově ohřáté párky, které ze sebe nepustily ani trochu chuti, jsou napružené a při skousnutí krásně křupnou.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
vepřové maso 59 %, hovězí maso 35 %, dusitanová solicí směs (99,5% jedlá sůl s jodem, 0,5% dusitan sodný), čerstvý česnek, černý pepř, muškátový ořech a květ, sladká paprika, cukr, voda, přírodní obal skopové střívko. Vyrobeno z masa přeštických černostrakatých prasat a českého strakatého skotu.
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1338 kJ/316 kCal |
Fats | 28 g |
including saturated fatty acids | 14.3 g |
Carbohydrates | 0.1 g |
including sugars | 0.1 g |
Protein | 16 g |
Salt | 1.8 g |
Fibre | 0 g |