Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Naše maso

Naše maso blubber

ca. 250 g

13 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Tento produkt má průměrnou trvanlivost 13 dnů od doručení nákupu, garantovaná minimální trvanlivost jsou 4 dny. Pokud nebudete spokojeni, vrátíme vám zaplacenou cenu zboží v kreditech.
Fresh from the farmSave me for CZK 52.48

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 CZK 74.98 CZK 299.90 /kg

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Uzený špek s kůží vyrobený ze sádla přeštického černostrakatého prasete. Uzený špek (slanina), stejné jako jiná uzená masa, patří mezi tradiční uzenářské výrobky a každá dobrá hospodyňka ho má vždy ve špajzu nebo v chladničce. Hřbetní sádlo s kůží se nasolí nasucho a natěsno se naskládá do nádob. Takto vydrží několik týdnů až měsíců. Některé národy ho pak jedí jen takto, solené, s chlebem a kořalkou, jiné zase přidávají byliny a jedí ho syrové anebo s ním vaří. V Amase špek po prosolení krátce opláchnou ve studené vodě a udí pěkně doměkka.

Balení obsahuje cca 250–300 g špeku v celku. Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Uzený špek si vychutnejte jen tak, nastudeno, se špetkou papriky, čerstvým chlebem a kyselou okurkou, anebo na něm zkuste udělat míchaná vajíčka. Poslouží i jako výborný základ omáček či pečení a hodí se ke špikování.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 13 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 4 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové sádlo s kůží
Jedlá sůl

Nutritional values per 100 g

Energy value3392 kJ/803 kCal
Fats88 g
including saturated fatty acids32 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein2.8 g
Salt2.5 g
Fibre0 g