Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Kam budeme doručovat?

Zadejte svou adresu a zobrazte si přesné časy doručení a relevantní sortiment.

Cart

Qualivo

Qualivo Pork leg

ca. 480 g

FRESHNESS GUARANTEE

Pokud nebudete spokojeni s čerstvostí dodaného produktu, bez řečí vám vrátíme peníze.
Fresh from the farm

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 CZK 143.95 CZK 299.90 /kg

Delivery within 60 minutes

40+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Czech meat, Swiss standard

There is no trick behind the luxurious Qualivo meat. Only proper care of each animal, respect for its needs and top-quality food following a Swiss recipe.

Vepřová kýta se řadí k zadní čtvrti jatečné půlky a je její největší částí. Poskytuje velice kvalitní libové maso, které se hodí především k dušení anebo vaření.

Za masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. 

  • výjimečně jemné a chutné 
  • atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
  • vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů

Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.

Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.

Použití

Upečte si výbornou vepřovou kýtu na rozmarýnu podle následujícího receptu:

Oloupeme 2 ks cibule a 4 stroužky česneku. Cibuli nakrájíme na hrubo. Z větvičky rozmarýnu otrháme snítky a nakrájíme je na jemno. Maso očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje se lžičkami oregana, kmínu, sušené petrželky, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme bylinkovou solí. Marinádu promícháme a důkladně s ní pomažeme maso. Maso necháme v marinádě minimálně hodinu uležet. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pekáče nalijeme trochu oleje, dno vysypeme cibulí a podlijeme vývarem. Maso potřeme zbylou marinádou a přikryjeme víkem nebo alobalem. Maso dáme péct do vyhřáté trouby a podle potřeby podlíváme maso vývarem. Takto pečeme maso do měkka přibližně hodinu. Jakmile je dostatečně měkké, odděláme víko nebo alobal a pečeme ho dozlatova.

O výrobci

Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat. 

Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované  komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika 

Durability

Average durability from the time of delivery: 2 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.