
French corn fed chicken
ca. 1.51 kg4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Francouzské sváteční kuře je luxusnější variací na klasické pečené kuře.
Doba chovu je 44 dní, kdy po celou dobu je krmeno rostlinnou stravou. Vysoký obsah kukuřice ve stravě dodává masu jeho charakteristické nažloutlé zbarvení. Maso je velmi křehké a jemné. Kuřátko má rovněž příjemnou vůni. Je chováno a zpracováno v Bretani ve Francii.
Použití
Když sváteční kuře, tak si zaslouží výjimečnou úpravu. Když francouzské kuře, tak na francouzský způsob: kuře naporcujeme a naložíme na 12 hodin do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme. Na výpeku, do kterého přidáme trochu oleje, smažíme porce kuřete obalené v hladké mouce kůží dolů. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou a zalijeme studeným kuřecím vývarem, přidáme muškátový oříšek a mléko, ve kterém bylo kuře naložené. Dobře promícháme, uvaříme omáčku a dle chuti osolíme. Usmažené kuře přeléváme na talíři touto omáčkou a posypeme nasekanou usmaženou slaninou.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–2 °C.
Durability
Composition
Drůbeží maso |