
Bettine
Bettine Fresh goat cheese
125 gDelivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Přírodní, čerstvý sýr vyrobený z pasterovaného kozího mléka. Balení obsahuje 7 kusů.
Při výrobě tohoto sýru je zapotřebí kozí mléko té nejvyšší kvality, poté se do směsi přidají sýrařské kultury a syřidla. Následně se nechá sýřenina odkapat ve formičkách a až nakonec se nasolí. Sýr se vyznačuje extra jemnou texturou a lehce nasládlou chuť, která postupně zakysává.
Kozí sýry jsou mimo to zdrojem snadno vstřebatelného vápníku a bílkovin. Je ideální volbou pro ty, kteří trpí intolerancí na laktózu.
Použití
Je vhodný k denní konzumaci i jako dezert k vínu. Má jemnou lahodnou chuť. Výborný je nakrájený do zeleninového salátu.
Tip! Vyzkoušejte tento recept na lilkové rolky s kozím sýrem:
Lilky nakrájejte podélně na 0,5 cm plátky. Potřete je z obou stran olivovým olejem a na rozpálené pánvi, kam jste také přidali olivový olej, smažte z obou stran cca 6–8 min. Lilky potřebují více oleje, nepřipravujte je nasucho. Zatímco se lilky smaží, připravte si náplň. V menší misce smíchejte 200 g měkkého kozího sýru, 1–2 rozdrcené stroužky česneku, najemno nasekaný koriandr a kopr, 50 g nahrubo nasekaných ořechů, trochu pepře a sůl. Na prkénku začněte plnit studené plátky lilku. Na každý plátek (začínejte na širším kraji) dávejte přibližně 1 lžíci náplně. Opatrně smotejte. Hotové rolky dejte do lednice minimálně na 10 minut ztuhnout. Poté vyndejte z lednice a na závěr zdobte jogurtem, bylinkami a ořechy.
O výrobci
Bettinehoeve je holandská společnost, jejíž historie se začala psát roku 1982. Tehdy Johan Ewijk začal vyrábět sýry z mléka svých jediných dvou koz. Sýry si okamžitě všichni zamilovali a firma se začala postupně rozrůstat. Dodnes podnik vyrábí sýry podle tehdejších tradičních receptur. V portfoliu Bettinehoeve tak najdete pouze kozí produkty jako je mléko, roztíratelné, měkké anebo tvrdé sýry, o jejichž kvalitu se pečlivě starají specializovaní farmáři.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 1–7 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Bettinehoeve
Bankenstraat 15
4874 ND Etten-Leur
Nizozemsko
Durability
Composition
Čerstvý nezrající kozí sýr |
Pasterované kozí mléko |
Mlékárenské kultury |
Mikrobiální syřidlo |
Jedlá sůl |
Konzervant |
E202 - Sorban draselný |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1208 kJ/287.6 kCal |
Fats | 22.2 g |
including saturated fatty acids | 16 g |
Carbohydrates | 1.8 g |
including sugars | 1.8 g |
Protein | 20.3 g |
Salt | 1.3 g |
Fibre | g |
Allergens
Milk |