
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Parmesan ravioli
330 g4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Čerstvé ravioli s parmazánem od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.
Jsou plněny směsí z parmazánových sýrů a čerstvou ricottou. Směs je vkládána do tenkého plátu těsta.
- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Těstoviny mohou být přílohou i hlavním jídlem. Podáváme je s oblíbenou omáčkou nebo dresinkem. Nakonec posypeme sýrem a ozdobíme lístky bazalky.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.
Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Durability
Composition
Pšeničná semolinová mouka | 40 % |
Pasterovaná vejce | 20 % |
Parmazán | 20 % |
Ricotta | 10 % |
Sůl | 1 % |
Pitná voda | 8 % |
Rýžová mouka | 1 % |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1300 kJ/312 kCal |
Fats | 9.43 g |
including saturated fatty acids | 0.68 g |
Carbohydrates | 37.9 g |
including sugars | 0.94 g |
Protein | 17.5 g |
Salt | 0.405 g |
Fibre | 1.62 g |
Allergens
Cereals (gluten) |
Eggs |
Milk |