


Chilli Rawit - hotness 8; bag
50 gDelivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Chilli papričky Rawit dorůstají velikosti 2–3 cm a jsou poměrně ostré (dosahují pálivosti 100.000–225.000 Scovilleho jednotek).
Použití
Velmi oblíbené jsou papričky k přípravě různých studených i teplých omáček, past a dochucovadel. Známá je pasta Sambal vyrobená z chilli papriček, česneku, cibule, šalotky, soli, octa a cukru – používá se často v Indonésii, Malajsii na Srí Lance a v jižní Africe. Používá se jako dochucovadlo, dip nebo dresink.
Další populární pastou je tzv. Harissa – směs chilli papriček a česneku, typická pro severní Afriku, především Maroko, Tunisko a Alžír. Někdy jsou přidávány také další přísady: koriandr, olivový olej, rajská jablíčka, kumin a další. Nejčastěji se používá k ochucení pokrmů.
Častá je kombinace chilli papriček a koriandru, který jejich chuť a výraznost výborně doplňuje a „ladí“.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Červené chilli můžete využít např. v receptu na fazolové chilli.
Upozornění
Chilli papričky by se nikdy neměly konzumovat vcelku – mohly by způsobit i závažné poškození trávicího traktu!
Skladování
Uchovávejte v suchu.
Composition
Chilli Rawit |
Pálivost 8 |
I. jakost |