Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

E1103 - Invertasa

Charakteristika

Invertasa je enzym vytvářený mikroorganismy Saccharomyces a Candida. Tento enzym převádí cukr na jednodušší cukry - glukózu a fruktózu. Tato směs dvou jednodušších cukrů je sladší než cukr obecně.

Použití

Používá se k výrobě cukrovinek, invertního cukru, různých sladkých polev a náplní. Dodává jim jemnost a krémovitost.

Výroba

Získává se řízenou fermentací výše uvedených druhů mikroorganismů.

Nežádoucí účinky

V přípravcích, které obsahují podobné enzymy se nesmí dle zákona vyskytovat žádné patogenní zárodky. Ty totiž způsobují infekce, zejména vyvolané mikroorganismy Candida. Žádné nežádoucí účinky invertasy nejsou známy.

Zdroje informací

  • Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimmlink ]
Fer potravina
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Seznam éček