E1103 - Invertasa
Charakteristika
Invertasa je enzym vytvářený mikroorganismy Saccharomyces a Candida. Tento enzym převádí cukr na jednodušší cukry - glukózu a fruktózu. Tato směs dvou jednodušších cukrů je sladší než cukr obecně.Použití
Používá se k výrobě cukrovinek, invertního cukru, různých sladkých polev a náplní. Dodává jim jemnost a krémovitost.Výroba
Získává se řízenou fermentací výše uvedených druhů mikroorganismů.Nežádoucí účinky
V přípravcích, které obsahují podobné enzymy se nesmí dle zákona vyskytovat žádné patogenní zárodky. Ty totiž způsobují infekce, zejména vyvolané mikroorganismy Candida. Žádné nežádoucí účinky invertasy nejsou známy.Zdroje informací
- Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm [ link ]
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.