4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g uvařené čočky
- 300 g oloupaných brambor, varný typ B
- 150 g oloupané mrkve
- 150 g cherry rajčat
- 100 g oloupané cibule
- 100 g řapíkatého celeru
- 80 g olivového oleje
- 10 g oloupaného česneku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev, řapíkatý celer a brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
- 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme česnek a rozmarýn a restujeme 20 vteřin.
- 3Přilijeme vývar a 200 ml vody, přidáme brambory a 1 kávovou lžičku soli a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Poté přidáme čočku a vaříme, než jsou brambory zcela uvařené.
- 4Dle chuti osolíme a opepříme a vmícháme nakrájenou petržel. Rajčata překrojíme napůl a vmícháme je do hotového pokrmu.
Tip
Místo zeleninového vývaru můžete použít vodu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef