4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 zralý ananas
- 200 ml pomerančového džusu
- 50 ml Metaxy
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 svitek skořice
- hnědý cukr na obalení
TIP NA PŘÍLOHU
- vanilková zmrzlina
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Z ananasu okrájíme slupku a nakrájíme ho na stejně silná kolečka. Kulatým cukrářským vypichovátkem odstraníme tvrdý střed ananasu. Kolečka ananasu obalíme v cukru a ogrilujeme je z obou stran.
- 2V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme pomerančový džus a skořici a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme ogrilovaný ananas, tekutinu svaříme na třetinu objemu, zalijeme metaxou a oflambujeme.
Tip
Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef