4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g brokolice
- 100 g hladké mouky
- 100 ml smetany, min. 31%
- 4 vejce
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1 lžíce sušeného oregana
- rostlinný olej na smažení
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
TIP NA PŘÍLOHU
- Brambory
- Tatarská omáčka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z brokolice odkrojíme růžičky a stvol nakrájíme na kostky. Vše uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme najemno.
- 2Česnek prolisujeme. V míse smícháme brokolici, česnek, oregano, vejce, smetanu, mouku, sůl a pepř a dáme na 30 minut odležet do lednice.
- 3V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středním ohni olej a lžící tvoříme na pánvi z těsta placky. Smažíme je z obou stran dozlatova.
- 4V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středním ohni olej a lžící tvoříme na pánvi z těsta placky. Smažíme je z obou stran dozlatova.
- 5Podáváme s bramborami, případně s tatarskou omáčkou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef