4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg oloupané dužniny máslové dýně
- 200 g bílého jogurtu řeckého typu
- 130 g oloupané cibule
- 100 g nesolených pistácií
- 20 g dužniny červené chilli papričky
- 10 g nahrubo nakrájeného koriandru
- 50 ml rostlinného oleje
- 80 ml limetové šťávy
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce medu
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a poprášíme je hladkou moukou. V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu rostlinného oleje na 160 °C a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova. Přendáme ji na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 2Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 3Dýni nakrájíme na měsíčky silné 1 cm a dlouhé 8 cm. Vložíme je do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme. V jedné vrstvě rozložíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- 4Teplotu v troubě snížíme na 160 °C. Pistácie položíme na plech a vložíme do trouby na 10 minut. Přendáme je do mísy, necháme vychladnout a poté je nakrájíme nahrubo. Dáme stranou.
- 5Chilli papričku nakrájíme najemno. V misce metličkou vyšleháme limetovou šťávu s medem a zbylým olivovým olejem. Přidáme chilli papričku a koriandr, osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet 20 minut.
- 6Polovinu nakrájených pistácií smícháme s pečenou dýní. Pokapeme dresinkem a bílým jogurtem a posypeme zbylými pistáciemi a smaženou cibulkou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef