Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

20 ROLEKDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

OMÁČKA

  • 250 g kečupu Heinz
  • 2 lžíce nahrubo nastrouhané neoloupané salátové okurky
  • 1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve
  • 1 lžíce nahrubo nasekaného koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 3 lístky máty nakrájené na jemné nudličky
  • 1 lžička rýžového octa

ROLKY

  • 40 rýžových placek (o průměru 22 cm)
  • 500 g bílého zelí
  • 200 g mrkve
  • 150 g cukety
  • 50 g červené cibule
  • 5 lžic hnědého cukru
  • 5 lžic ústřicové omáčky
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce najemno nasekaného koriandru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 jarní cibulky
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 lžička soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme stranou.

POSTUP NA ROLKY

  • 1Z cukety odřízneme oba konce, podélně ji rozpůlíme a lžící vyškrábneme semínka. Dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a ty nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a ty nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme ji na jemné nudličky. Zelí nakrájíme na jemné nudličky.
  • 2Nakrájenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř a promícháme. Poté rukama zeleninu důkladně promačkáme, vložíme ji do cedníku a necháme 8 minut vykapat. Poté zeleninu vrátíme do mísy.
  • 3Jarní cibulku nakrájíme najemno, smícháme s nasekaným koriandrem, přidáme do mísy k zelenině a promícháme.
  • 42 látkové utěrky namočíme do studené vody a vyždímeme je. Na stůl položíme širší misku naplněnou studenou vodou. Na stůl rozložíme 1 vlhkou utěrku, na ni položíme 2 rýžové placky položené na sebe, které nejprve velmi krátce ponoříme do misky se studenou vodou. Přikryjeme je druhou vlhkou utěrkou. Necháme odležet 3 minuty a horní vlhkou utěrku dáme stranou.
  • 5Lžící nabereme 50 g zeleninové náplně a položíme ji na spodní část placek, 4,5 cm od dolního okraje a 5,5 cm od pravého a levého okraje. Ruce namočíme do studené vody a obě placky najednou pevně přehneme nejprve zprava a pak zleva přes náplň. Poté přehneme spodní okraj placek přes náplň a rolujeme pevně směrem k hornímu okraji placek. Takto zabalenou rolku dáme stranou na tác a stejným způsobem zabalíme zbylé rolky.
  • 6V širším rendlíku rozpálíme vyšší vrstvu oleje na 170 °C a rolky osmažíme z každé strany 2–3 minuty dozlatova. Podáváme s vychlazenou omáčkou.
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

OMÁČKA

ROLKY