20 ROLLDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SAUCE
- 250 g kečupu Heinz
- 2 lžíce nahrubo nastrouhané neoloupané salátové okurky
- 1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve
- 1 lžíce nahrubo nasekaného koriandru
- 1 chilli paprička
- 3 lístky máty nakrájené na jemné nudličky
- 1 lžička rýžového octa
INGREDIENTS FOR ROLLS
- 40 rýžových placek (o průměru 22 cm)
- 500 g bílého zelí
- 200 g mrkve
- 150 g cukety
- 50 g červené cibule
- 5 lžic hnědého cukru
- 5 lžic ústřicové omáčky
- 4 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce najemno nasekaného koriandru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 2 jarní cibulky
- rostlinný olej na smažení
- 1 lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SAUCE
- 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme stranou.
INSTRUCTIONS FOR ROLLS
- 1Z cukety odřízneme oba konce, podélně ji rozpůlíme a lžící vyškrábneme semínka. Dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a ty nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a ty nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme ji na jemné nudličky. Zelí nakrájíme na jemné nudličky.
- 2Nakrájenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř a promícháme. Poté rukama zeleninu důkladně promačkáme, vložíme ji do cedníku a necháme 8 minut vykapat. Poté zeleninu vrátíme do mísy.
- 3Jarní cibulku nakrájíme najemno, smícháme s nasekaným koriandrem, přidáme do mísy k zelenině a promícháme.
- 42 látkové utěrky namočíme do studené vody a vyždímeme je. Na stůl položíme širší misku naplněnou studenou vodou. Na stůl rozložíme 1 vlhkou utěrku, na ni položíme 2 rýžové placky položené na sebe, které nejprve velmi krátce ponoříme do misky se studenou vodou. Přikryjeme je druhou vlhkou utěrkou. Necháme odležet 3 minuty a horní vlhkou utěrku dáme stranou.
- 5Lžící nabereme 50 g zeleninové náplně a položíme ji na spodní část placek, 4,5 cm od dolního okraje a 5,5 cm od pravého a levého okraje. Ruce namočíme do studené vody a obě placky najednou pevně přehneme nejprve zprava a pak zleva přes náplň. Poté přehneme spodní okraj placek přes náplň a rolujeme pevně směrem k hornímu okraji placek. Takto zabalenou rolku dáme stranou na tác a stejným způsobem zabalíme zbylé rolky.
- 6V širším rendlíku rozpálíme vyšší vrstvu oleje na 170 °C a rolky osmažíme z každé strany 2–3 minuty dozlatova. Podáváme s vychlazenou omáčkou.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef