Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg zadního hovězího
  • 800 g oloupané dužniny jablek
  • 250 g oloupané cibule
  • 150 g sušených meruněk
  • 800 ml jablečného džusu
  • 200 ml cideru
  • 10 hřebíčků
  • 8 lžic olivového oleje
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 1,5 lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na plátky silné 1 cm a lehce je rozklepeme. Po obvodu je na 4 místech nařízneme do hloubky 0,5 cm, osolíme a opepříme z obou stran.
  • 2Cibuli nakrájíme najemno. Meruňky rozřízneme napůl. Jablka nakrájíme na plátky silné 1 cm.
  • 3V kastrolu na vysokém ohni rozpálíme olej a plátky masa v něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Vyndáme na talíř.
  • 4Stáhneme oheň na polovinu, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme do světle zlaté barvy. Přidáme rozmarýn, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, 1 lžičku pepře a 1 minutu mícháme. Přidáme meruňky a cider, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Přilijeme jablečný džus a citronovou šťávu, osolíme 1 lžičkou soli a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 1,5 hodiny. Přidáme nakrájená jablka a necháme dusit dalších 30 minut. Dle potřeby osolíme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM