4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg zadního hovězího
- 800 g oloupané dužniny jablek
- 250 g oloupané cibule
- 150 g sušených meruněk
- 800 ml jablečného džusu
- 200 ml cideru
- 10 hřebíčků
- 8 lžic olivového oleje
- 5 lžic citronové šťávy
- 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
- 1,5 lžičky mletého zázvoru
- špetka mletého muškátového oříšku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso nakrájíme na plátky silné 1 cm a lehce je rozklepeme. Po obvodu je na 4 místech nařízneme do hloubky 0,5 cm, osolíme a opepříme z obou stran.
- 2Cibuli nakrájíme najemno. Meruňky rozřízneme napůl. Jablka nakrájíme na plátky silné 1 cm.
- 3V kastrolu na vysokém ohni rozpálíme olej a plátky masa v něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Vyndáme na talíř.
- 4Stáhneme oheň na polovinu, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme do světle zlaté barvy. Přidáme rozmarýn, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, 1 lžičku pepře a 1 minutu mícháme. Přidáme meruňky a cider, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Přilijeme jablečný džus a citronovou šťávu, osolíme 1 lžičkou soli a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 1,5 hodiny. Přidáme nakrájená jablka a necháme dusit dalších 30 minut. Dle potřeby osolíme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef