Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ŽEBÍRKA

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce kuliček koriandru na žebra a 1 lžíce kuliček na marinádu

MARINÁDA

  • 150 g medu
  • 60 g rajského protlaku
  • 6 lžic jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce uzené papriky

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA MARINÁDU

  • 1V pánvi na vyšším ohni nasucho opražíme koriandrová semínka. Stále mícháme. Jakmile kuličky začnou praskat, vsypeme je do misky nebo hmoždíře a lehce podrtíme. Smícháme s ostatními surovinami na marinádu.

POSTUP NA ŽEBÍRKA

  • 1Žebra zbavíme vnitřních blan a rozřízneme je podél kostí na jednotlivé kusy. Vložíme je do hrnce, přidáme celer, sůl a koření. Přilijeme do hrnce tolik vody, aby dosahovala 1 cm nad žebra. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň pod třetinu a vaříme 1 hodinu nebo dokud není maso měkké. Poté žebra vyndáme a necháme částečně zchladnout v pokojové teplotě.
  • 2Troubu rozehřejeme na 220 ˚C.
  • 3Žebra důkladně potřeme marinádou ze všech stran a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby na 5 minut. Poté žebra potřeme zbylou marinádou a pečeme dalších 5 minut.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

ŽEBÍRKA

MARINÁDA

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM