2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
ŽEBÍRKA
- 1,5 kg vepřových žeber
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce kuliček koriandru na žebra a 1 lžíce kuliček na marinádu
MARINÁDA
- 150 g medu
- 60 g rajského protlaku
- 6 lžic jablečného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce uzené papriky
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MARINÁDU
- 1V pánvi na vyšším ohni nasucho opražíme koriandrová semínka. Stále mícháme. Jakmile kuličky začnou praskat, vsypeme je do misky nebo hmoždíře a lehce podrtíme. Smícháme s ostatními surovinami na marinádu.
POSTUP NA ŽEBÍRKA
- 1Žebra zbavíme vnitřních blan a rozřízneme je podél kostí na jednotlivé kusy. Vložíme je do hrnce, přidáme celer, sůl a koření. Přilijeme do hrnce tolik vody, aby dosahovala 1 cm nad žebra. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň pod třetinu a vaříme 1 hodinu nebo dokud není maso měkké. Poté žebra vyndáme a necháme částečně zchladnout v pokojové teplotě.
- 2Troubu rozehřejeme na 220 ˚C.
- 3Žebra důkladně potřeme marinádou ze všech stran a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby na 5 minut. Poté žebra potřeme zbylou marinádou a pečeme dalších 5 minut.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef