6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
VIŠŇOVÝ CRUMBLE
- 500 g mražených višní
- 120 g třtinového cukru
- 80 g drcených piškotů
- 70 g kvalitní hořké čokolády
- 70 g másla
- 50 g plátků mandlí
- 2 lžíce slivovice
- špetka mleté skořice
- moučkový cukr na posypání
DROBENKA
- 120 g cukru krupice
- 120 g hrubé mouky
- 60 g změklého másla
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Necháme rozmrazit višně. Troubu rozehřejeme na 220º C. Čokoládu nakrájíme najemno.
- 2V kastrolu na středním ohni necháme zpěnit máslo, přidáme višně, skořici a cukr a za častého míchání vaříme 4 minuty.
- 3Poté snížíme oheň na třetinu, vmícháme čokoládu a mandle. Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáme rozdrcené piškoty, a slivovici. Vše důkladně promícháme a stáhneme z ohně. Směs naplníme do zapékacích misek do dvou třetin jejich výšky.
- 4V míse smícháme máslo, cukr a mouku a rukou důkladně vypracujeme drobenku. Drobenkou zasypeme třešňovou směs v zapékacích miskách až po jejich okraj. Misky vyskládáme na plech pečeme v rozehřáté troubě 5 minut.
- 5Hotový dezert posypeme moučkovým cukrem.
Tip
V sezóně můžete použít čerstvé vypeckované višně, případně tvrdší hrušky a jablka nebo třeba rebarboru. Lze použít i višňový kompot. Pak ale do směsi přimíchejte méně cukru.
Tento dezert můžete podávat horký i studený. K horké variantě skvěle chutná vanilková zmrzlina nebo zakysaná smetana.
Na přípravu budete potřebovat zapékací misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef