1 KOLÁČDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 zralé velké hrušky
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 4 lžíce mléka
- 150 g změklého másla a 1 lžíce na vymazání formy
- 140 g cukru krupice a 3 lžíce na vysypání formy
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu vymažeme máslem, vyložíme pečicím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru.
- 2Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny. Vyskládáme je rovnoměrně na dno formy.
- 3Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku, prášek do pečiva a zázvor a promícháme. Přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho stěrkou.
- 4Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 35 minut. Upečený koláč vyndáme z trouby, odstraníme boční ráfek a koláč překlopíme na talíř. Poté odstraníme dno formy s pečicím papírem.
Tip
Použijte měkké hrušky máslovky.
Místo hrušek můžete použít jablka, borůvky, ostružiny nebo maliny, vyzkoušejte i variantu švestkovojahodovou nebo borůvkovohruškovou.
Abyste měli formu dokonale pokrytou pečicím papírem, nejprve si vystřihněte kruh ve velikosti formy (formu na papír obkreslete a vystřihněte), vložte ji na dno, pak změřte výšku ráfku a ustřihněte odpovídající pruh papíru.
Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o průměru 26 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef