Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4-6 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for rabbit

  • 4 králičí stehna
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 600 g vepřového bůčku
  • 250 oloupané cibule
  • 120 g špeku
  • 120 g hladké mouky
  • 12 stroužků česneku
  • 1 lžička kmínu
  • mletý pepř
  • sůl

Ingredients for garlic confit

  • 1 palice česneku
  • 100 g sádla
  • 1 snítka tymiánu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions for rabbit

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme. Dva stroužky česneku rozřízneme, každý na 6 kousků. Čtyři stroužky prolisujeme a zbylé nakrájíme najemno. Část špeku nakrájíme na špalíčky 0,6×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Zbytek špeku nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3V mase úzkým nožem prořízneme otvory a vsuneme do nich nakrájený česnek a ztuhlé špalíčky špeku. Maso důkladně osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem ze všech stran a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku z masa sklepneme prsty.
  • 4Bůček nakrájíme na plátky silné 0,5–1 cm. Osolíme je, opepříme a z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem.
  • 5V kastrolu na vyšším ohni vyškvaříme kostičky špeku. Přidáme cibuli a kmín a 2 minuty za častého míchání restujeme.
  • 6Přidáme králíka a bůček a všechny porce opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme zbylý nakrájený česnek a přilijeme polovinu vývaru. Plátky bůčku položíme na králíka, aby se vypekl.
  • 7Kastrol dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme 45–55 minut doměkka. Každých 10 minut poléváme maso výpekem a podléváme vývarem tak, aby vždy bylo do tří čtvrtin potopené. Kastrol vyndáme z trouby a položíme na sporák na střední oheň. Šťávu svaříme o třetinu. Dle potřeby dochutíme solí.
  • 8Podáváme s konfitovaným česnekem a nastavovanou kaší.

Instructions for garlic confit

  • 1Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme je ze slupky. Dáme je do rendlíku se studeným sádlem spolu s tymiánem. Vše postupně zahřejeme na 90 °C.
  • 2Stáhneme oheň na minimum a při této teplotě udržujeme 15 minut. Česnek ve slupce změkne a zesládne. V sádle ho poté necháme i vychladnout. Stačí ho již jen kdykoliv prohřát v pánvi.
Tip
Při pečení se snažte, aby byl bůček položený na králíkovi. Pokud byl vývar slaný, omáčku už není nutné příliš solit. Měla by spíše vyniknout jemná česneková chuť.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for rabbit

Ingredients for garlic confit