Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 700 g hrušek
- 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
- 100 g cukru krupice
- 2 celé skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- 5 ks hřebíčku
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme zbylé suroviny a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme přibližně 20 minut, dokud nejsou hrušky měkké. Kompot buď můžete ihned podávat, nebo plnit do čistých sklenic a sterilizovat 30 minut při teplotě 85 °C.
Tip
Hrušky musí být měkké, ne rozvařené.
Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká.
Kdo má rád sladší kompoty, může přidat více cukru.
Díky šťávě z citronu hrušky nezhnědnou.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef