2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 700 g hrušek
- 100 g cukru krupice
- 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
- 5 ks hřebíčku
- 2 celé skořice
- 2 hvězdičky badyánu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme zbylé suroviny a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme přibližně 20 minut, dokud nejsou hrušky měkké. Kompot buď můžete ihned podávat, nebo plnit do čistých sklenic a sterilizovat 30 minut při teplotě 85 °C.
Tip
Hrušky musí být měkké, ne rozvařené.
Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká.
Kdo má rád sladší kompoty, může přidat více cukru.
Díky šťávě z citronu hrušky nezhnědnou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef