4 PIECESDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR MEAT
- 400 g mletého vepřového masa z plece
- 80 g sýra feta
- 70 g oloupané cibule
- 40 g zelených oliv bez pecek
- 20 g strouhanky
- 1 stroužek oloupaného česneku
- 1 malá zelená chilli paprička
- 2 lžíce najemno nakrájené máty
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- 1 lžička soli
SALSA INGREDIENTS
- 1 menší salátová okurka
- 1 jarní cibulka (bílá část)
- ½ zelené chilli papričky
- 60 g zelených oliv bez pecek
- 1 lžíce najemno nakrájeného kopru
- 5 lžic olivového oleje
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
SIDE DISH
- brambory
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR MEAT
- 1Česnek a cibuli nakrájíme najemno.
- 2Sýr rukou rozdrobíme nahrubo a dáme stranou. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
- 3Kromě sýra smícháme v míse všechny suroviny dohromady a dáme do lednice na 20 minut odležet. Poté rozdělíme ochucené maso na 8 částí a z každé vytvarujeme na placku.
- 4Na 4 placky rozložíme rozdrobený sýr a přiklopíme je zbylými plackami. Okraje stiskneme a maso vytvarujeme do podoby karbanátku.
- 5V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej a maso v něm osmažíme z obou stran dozlatova.
INSTRUCTIONS FOR SALSA
- 1Okurku oloupeme, podélně rozřízneme a lžící vyškrábneme semínka, která vyhodíme. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
- 2Jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
- 3Všechny suroviny v misce promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a vložíme do lednice na 1 - 2 hodiny rozležet.
Tip
Olivy, jarní cibulku, chilli papričku, lžíci citronové šťávy, olivový olej a špetku soli a pepře můžete nahrubo rozmixovat tyčovým mixerem a poté smíchat s nakrájenou okurkou, koprem a citronovou kůrou. Salsu pak pár kapkami citronové šťávy, případně solí.
Dle chuti můžete použít méně chilli papričky, nebo ji vynechat.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef