4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g scezených konzervovaných červených fazolí
- 250 g scezených konzervovaných bílých fazolí
- 180 g scezené konzervované kukuřice
- 350 g konzervovaných drcených rajčat
- 170 g dužniny zelené papriky
- 130 g oloupané červené cibule
- 20 g oloupaného česneku
- 20 g červené chilli papričky
- 10 g cukru krupice
- 200 ml suchého červeného vína
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 svitek skořice dlouhý 8 cm
- špetka kajenského pepře
- špetka pepře
- 15 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Zelenou papriku nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozřízneme a nakrájíme ji na jemné plátky.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme zelenou papriku, cibuli a chilli papričku a restujeme je za častého míchání 3 minuty. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme kajenský pepř, sladkou papriku a skořici a restujeme za stálého míchání další 2 minuty.
- 3Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme římský kmín a oregano, promícháme, přidáme česnek a mícháme půl minuty. Přilijeme víno, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit.
- 4Přidáme konzervovaná rajčata, kukuřici, fazole, sůl, pepř a cukr a přilijeme 500 ml vody a ocet. Promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme 4 minuty.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef