4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g červené čočky
- 400 g drcených konzervovaných rajčat
- 120 g sladkých brambor (batátů)
- 40 g šalotky
- 60 g olivového oleje
- 8 g celé skořice
- 4 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 2 snítky tymiánu
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- 2 lžíce na nudličky nakrájené plocholisté petržele
- 2 lžíce červeného vinného octa
- špetka chilli
- 2 lžičky soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 40 g olivového oleje a necháme na něm zpěnit šalotku. Přidáme bobkový list, skořici, chilli a česnek a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přidáme vinný ocet, tymián, promícháme, přidáme citronovou kůru, promícháme a necháme odvařit veškerou tekutinu.
- 3Přidáme batáty, promícháme, přidáme drcená rajčata, 700 ml vroucí vody a necháme vařit 7 minut. Přidáme čočku a vaříme ji na středním ohni doměkka.
- 4Vyndáme skořici a tymián a vmícháme nakrájenou petržel a zbylý olej.
Tip
Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Doba varu se může lišit dle stáří a typu čočky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef