4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KRÉM
- 500 g brambor
- 100 g cibule
- 70 g chlazeného másla
- 30 g olivového oleje
- 70 ml smetany, min. 31 %
- 3 stroužky česneku
- 5 cm snítky rozmarýnu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SUROVINY NA KRUTONY
- 1 rohlík
- 2 snítky rozmarýnu
- 20 g másla
- čerstvě mletý pepř
- sůl
K PODÁVÁNÍ
- 1 jarní cibulka - zelená část
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KRÉM
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme nakrájíme na kostky 1 x 2 cm. Máslo nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme plochou stranou nože. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme najemno.
- 2V kastrolu rozpálíme na středním ohni olej. Přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme brambory a česnek a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme sdrhnutý rozmarýn, zamícháme a vše za častého míchání 5 minut restujeme.
- 3Přilijeme 1 l vařící vody a nezakryté vaříme 15 minut na středním ohni. Poté přidáme smetanu, promícháme a vaříme 1 minutu.
- 4Stáhneme z ohně, přidáme máslo nakrájené na kostky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle chuti osolíme a podáváme s krutony a jarní cibulkou.
POSTUP NA KRUTONY
- 1Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Do pánve dáme rozmarýn a máslo, které necháme rozpustit na středním ohni. Přidáme nakrájený rohlík a orestujeme ho dozlatova. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Tip
Polévku můžete rozmixovat v mixéru a ještě přepasírovat přes síto. Krém bude mnohem jemnější.
K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef