4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 rohlíky
- 120 g lučiny
- 30 g smetany, min. 31%
- 400 g oloupané bílé cibule
- 80 g olivového oleje
- 30 g kaparů
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
- špetka kajenského pepře
- 1 zarovnaná lžička soli do cibule a 2 špetky soli na dochucení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli rozřízneme podélně napůl a poté ji napříč nakrájíme na jemné nudličky. Kapary pokrájíme nahrubo.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a za častého míchání ji pomalu restujeme 20 minut dozlatova. V průběhu restování stíráme cibuli z okrajů pánve, aby se nepřipálila.
- 3Do hotové cibule vmícháme 1 zarovnanou lžičku soli, špetku kajenského pepře a dáme do cedníku vykapat. Poté vmícháme nahrubo pokrájené kapary a nakrájenou bazalku.
- 4Troubu rozehřejeme na 160 °C.
- 5Rohlíky nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a vyskládáme je do jedné vrstvy na plech. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- 6V misce smícháme lučinu, smetanu, sůl a pažitku.
- 7Na opečené rohlíky namažeme ochucenou lučinu a na ni přidáme smaženou cibuli.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef