5 PORCÍDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA HRANOLKY
- filety z kapra
- 60 g kukuřičného škrobu
- 60 g hladké mouky
- perlivá voda
- rostlinný olej na smažení
- 2 ČL mleté sladké papriky
- 1 ČL kmínu
- 1 citron
- sůl
- pepř
SUROVINY NA DIP
- 200 g bílého jogurtu
- 30 g čerstvého kopru
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA HRANOLKY
- 1Filety nakrájejte na hranolky. V misce smíchejte mouku se škrobem. Přidejte sladkou papriku a kmín. Dochuťte solí a pepřem. Do misky přidejte nakrájené hranolky a vše pořádně promíchejte. Dávejte pozor abyste maso příliš neporušili a nepotrhali. Postupně přilívejte perlivou vodu až vznikne hustější těstíčko podobné palačinkovému.
- 2V kastrolu rozehřejte olej (měl by mít teplotu kolem 180 °C) a hranolky v něm vysmažte.
POSTUP NA DIP
- 1V misce smíchejte jogurt s citronovou šťávou i kůru, přidejte nasekaný kopr a dochutťe solí a pepřem.
Tip
Těstíčko, ve kterém hranolky obalujete by mělo být vychlazené. Můžete do misky přihodit i pár kostek ledu. Smícháním mouky a škrobu dosáhnete toho, že hranolky budou ještě více křupavé než kdybyste těstíčko dělali jen z mouky. To samé platí i o vychlazení těstíčka - hranolky budou křupavější.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!