Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA LASAGNE

  • 500 g sušených lasagní
  • 375 g čerstvého baby špenátu
  • 250 g ricotty
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý bílý pepř
  • Máslo na vymazání

SUROVINY NA BEŠAMEL

  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 750 ml plnotučného mléka
  • Špetka muškátového oříšku
  • Hrst sekané čerstvé bazalky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý bílý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli do zesklovatění.
  • 2 Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho opečeme, aby se rozvoněl.
  • 3Vsypeme baby špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
  • 4V míse smícháme ricottu, jedno vejce, 1/3 parmezánu a špenátovou směs. Přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 5V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
  • 6Postupně přiléváme mléko a neustále mícháme, dokud nevznikne hladký hustší bešamel.
  • 7Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Nakonec vmícháme čerstvou bazalku.
  • 8Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 9Na dno rozetřeme trochu bešamelu, na něj položíme vrstvu lasagní.
  • 10a lasagne naneseme část špenátové směsi, přelijeme bešamelem a pokračujeme další vrstvou lasagní.
  • 11Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu tvoří bešamel, který posypeme zbylým parmezánem.
  • 12Lasagne pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40–50 minut, dokud nejsou povrch zlatavý a lasagne měkké.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA LASAGNE

SUROVINY NA BEŠAMEL