4 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA LASAGNE
- 500 g sušených lasagní
- 375 g čerstvého baby špenátu
- 250 g ricotty
- 100 g strouhaného parmezánu
- 3 velké stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 1 lžička muškátového oříšku
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
- Máslo na vymazání
SUROVINY NA BEŠAMEL
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 750 ml plnotučného mléka
- Špetka muškátového oříšku
- Hrst sekané čerstvé bazalky
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli do zesklovatění.
- 2 Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho opečeme, aby se rozvoněl.
- 3Vsypeme baby špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
- 4V míse smícháme ricottu, jedno vejce, 1/3 parmezánu a špenátovou směs. Přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a promícháme.
- 5V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
- 6Postupně přiléváme mléko a neustále mícháme, dokud nevznikne hladký hustší bešamel.
- 7Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Nakonec vmícháme čerstvou bazalku.
- 8Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 9Na dno rozetřeme trochu bešamelu, na něj položíme vrstvu lasagní.
- 10a lasagne naneseme část špenátové směsi, přelijeme bešamelem a pokračujeme další vrstvou lasagní.
- 11Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu tvoří bešamel, který posypeme zbylým parmezánem.
- 12Lasagne pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40–50 minut, dokud nejsou povrch zlatavý a lasagne měkké.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.