4 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 700 g krůtích prsních řízků
- 200 g americké uzené slaniny
- 200 g Créme Fraiche smetany
- Palice česneku
- 1 menší mladý pórek
- 1 lžíce sušené šalvěje
- 10 lístů čerstvé šalvěje
- 2 dcl mléka
- 8 ks menších batátů
- Olivový olej
- 1 limeta
- Chilli vločky
- Špetka skořice
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso opereme, nasolíme a opepříme.
- 2Nachystáme si 8 menších plátků, které stočíme a obalíme slaninou. Zprudka necháme zatáhnout na rozpálené pánvi.
- 3V pekáčku smícháme créme fraiche s mlékem. Přidáme nasekaný pórek, sušenou šalvěj, osolíme a opepříme.
- 4Do směsi vložíme maso, na které poklademe čerstvou šalvěj. Dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu cca 20 minut.
- 5Zároveň si připravíme batáty. Nakrájíme je na tlustější kolečka, případně půlky, které nařežeme (ale nepřekrojíme).
- 6Batáty dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme špetkou skořice. Také posypeme chilli a zakapeme šťávou z limety.
- 7Paličku česneku seřízneme, pokapeme olivovým olejem a dáme k batátům. Pečeme společně s masem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.