Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 700 g krůtích prsních řízků
  • 200 g americké uzené slaniny
  • 200 g Créme Fraiche smetany
  • Palice česneku
  • 1 menší mladý pórek
  • 1 lžíce sušené šalvěje
  • 10 lístů čerstvé šalvěje
  • 2 dcl mléka
  • 8 ks menších batátů
  • Olivový olej
  • 1 limeta
  • Chilli vločky
  • Špetka skořice
  • Sůl
  • Čerstvě mletý bílý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso opereme, nasolíme a opepříme.
  • 2Nachystáme si 8 menších plátků, které stočíme a obalíme slaninou. Zprudka necháme zatáhnout na rozpálené pánvi.
  • 3V pekáčku smícháme créme fraiche s mlékem. Přidáme nasekaný pórek, sušenou šalvěj, osolíme a opepříme.
  • 4Do směsi vložíme maso, na které poklademe čerstvou šalvěj. Dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu cca 20 minut.
  • 5Zároveň si připravíme batáty. Nakrájíme je na tlustější kolečka, případně půlky, které nařežeme (ale nepřekrojíme).
  • 6Batáty dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme špetkou skořice. Také posypeme chilli a zakapeme šťávou z limety.
  • 7Paličku česneku seřízneme, pokapeme olivovým olejem a dáme k batátům. Pečeme společně s masem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE