4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 střední okurka hadovka (cca 250 g)
- 10 g čerstvé máty (můžete vynechat)
- 10 g čerstvého kopru
- 1 stroužek česneku
- 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- Šťáva z ½ menšího citronu
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Okurku najemno nastrouhejte* do menší mísy, osolte ji a nechte 8–10 minut odstát, dokud díky soli nepustí přebytečnou vodu.
- 2 Mezitím si najemno nakrájejte mátu a kopr, dále oloupejte česnek a prolisujte ho. Nakrájenou mátu, kopr i prolisovaný česnek dejte do středně velké mísy.
- 3 Po uvedené době nastrouhanou okurku vymačkejte a přidejte ji do mísy k mátě, kopru a česneku. Následně do mísy přidejte jogurt a vše promíchejte. Do vzniklé směsi podle chuti přidejte sůl a citronovou šťávu a znovu promíchejte.
- 4Hotové tzatziki ihned podávejte.
- 5* Okurku nemusíte nezbytně strouhat. Stačí ji nakrájet na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm), osolit, nechat pustit vodu a dále použít stejně jako v uvedeném postupu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.