Cart

4 PORCERychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 střední okurka hadovka (cca 250 g)
  • 10 g čerstvé máty (můžete vynechat)
  • 10 g čerstvého kopru
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • Šťáva z ½ menšího citronu
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Okurku najemno nastrouhejte* do menší mísy, osolte ji a nechte 8–10 minut odstát, dokud díky soli nepustí přebytečnou vodu.
  • 2 Mezitím si najemno nakrájejte mátu a kopr, dále oloupejte česnek a prolisujte ho. Nakrájenou mátu, kopr i prolisovaný česnek dejte do středně velké mísy.
  • 3 Po uvedené době nastrouhanou okurku vymačkejte a přidejte ji do mísy k mátě, kopru a česneku. Následně do mísy přidejte jogurt a vše promíchejte. Do vzniklé směsi podle chuti přidejte sůl a citronovou šťávu a znovu promíchejte.
  • 4Hotové tzatziki ihned podávejte.
  • 5* Okurku nemusíte nezbytně strouhat. Stačí ji nakrájet na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm), osolit, nechat pustit vodu a dále použít stejně jako v uvedeném postupu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY