4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g tagliatelle
- 1 velký bio citrón
- 4 velké stroužky česneku
- 100 g strouhaného parmezánu
- 50 g strouhaného pecorina
- 3 lžíce olivového oleje
- Hrst čerstvé bazalky
- 1 chilli paprička
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Rukola
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- 2V pánvi rozehřejeme olivový olej na středním plamenu. Přidáme nasekaný česnek a chilli papričku a lehce ho osmahneme, aby byl voňavý, ale ne hnědý.
- 3Z citrónu najemno nastrouháme kůru a poté vymačkáme šťávu. Tu přidáme do pánve a přilijeme asi 3 lžíce vyvařené vody z těstovin. Poté přidáme těstoviny a promícháme spolu s citrónovou kůrou.
- 4Na horké těstoviny nasypeme parmezán. Přidáme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme.
- 5Na talíři ještě posypeme na větší plátky nastrouhaným pecorinem a čerstvou rukolou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.