Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g tagliatelle
  • 1 velký bio citrón
  • 4 velké stroužky česneku
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 50 g strouhaného pecorina
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 1 chilli paprička
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Rukola

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  • 2V pánvi rozehřejeme olivový olej na středním plamenu. Přidáme nasekaný česnek a chilli papričku a lehce ho osmahneme, aby byl voňavý, ale ne hnědý.
  • 3Z citrónu najemno nastrouháme kůru a poté vymačkáme šťávu. Tu přidáme do pánve a přilijeme asi 3 lžíce vyvařené vody z těstovin. Poté přidáme těstoviny a promícháme spolu s citrónovou kůrou.
  • 4Na horké těstoviny nasypeme parmezán. Přidáme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme.
  • 5Na talíři ještě posypeme na větší plátky nastrouhaným pecorinem a čerstvou rukolou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY