• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

12 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KOBLIHY

  • 500 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 40 g na pomoučení pracovní plochy)
  • 70 g másla
  • 300 ml polotučného mléka
  • 1 vejce velikosti M
  • 90 g třtinového cukru krystal
  • 35 g čerstvého droždí

SUROVINY NA DŽEM

  • 350 g mražených jahod
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 3 lžíce chia semínek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Připravte si menší rendlík, dejte do něj máslo a zahřívejte ho 1–2 minuty na mírném plameni, aby se rozpustilo. Poté do rendlíku přilijte mléko a vzniklou směs zahřejte na mírném plameni na teplotu mírně teplejší, než je pokojová. Zahřátou směs přelijte z rendlíku do větší mísy, přidejte do ní třtinový cukr a droždí, mísu postavte do teplé místnosti a nechte 5–10 minut odležet, aby vzešel kvásek.
  • 2Jakmile vzejde kvásek, přidejte do mísy 500 g špaldové mouky a vejce a celou směs hněťte 5–10 minut, dokud nevznikne hladké těsto, které se odlepuje od okrajů mísy. Poté mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte 30–60 minut kynout při pokojové teplotě.
  • 3Až těsto vykyne, vyložte si pečicím papírem plech a pomoučete si pracovní plochu trochou špaldové mouky. Na pomoučenou plochu vyklopte těsto a jeho vršek rovněž pomoučete. Poté těsto válečkem vyválejte na plát o tloušťce cca 4 cm a skleničkou (nebo kulatou formičkou) z něj vykrájejte celkem 12 koleček, která pokládejte na vyložený plech. Zde nechte kolečka ještě 10 minut kynout.
  • 4Mezitím dejte předehřívat troubu na 180 °C.
  • 5Po 10 minutách kynutí dejte na 6 ze 12 koleček těsta po 1 lžičce jahodového chia džemu, džem vždy přiklopte jedním ze suchých koleček a okraje vrchního a spodního kolečka k sobě stlačte prsty. Plech s připravenými koblížky dejte do vyhřáté trouby a pečte 15–18 minut při 170–180 °C.
  • 6Upečené koblížky vyndejte z trouby a podávejte.
  • 7Na jahodový chia džem si připravte 350 g mražených jahod, 2 lžíce medu, 2 lžičky citronové šťávy a 3 lžíce chia semínek. Jahody vložte do menšího rendlíku a zahřívejte je 5⁠–⁠8 minut na středním plameni, dokud se nerozvaří a nepustí vodu. Poté rendlík s jahodami odstavte, přidejte do něj med, citronovou šťávu a chia semínka, promíchejte a vzniklou směs dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny. Poté již můžete džem použít podle potřeby.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA KOBLIHY

SUROVINY NA DŽEM