2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 0,5 hrnku rýže (nejlépe zbylá rýže)
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce cukru (podle chuti)
- Špetka soli
- 0,5 lžičky vanilkového extraktu
- 0,5 lžičky skořice (volitelné)
- Čerstvé ovoce podle chuti
- Med na oslazení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýži důkladně propláchněte pod studenou vodou, dokud voda není čistá.
- 2V hrnci přiveďte k varu 1 hrnek vody, přidejte propláchnutou rýži a špetku soli. Snižte teplotu na minimum a nechte rýži pomalu vařit, dokud nevstřebá veškerou vodu cca 15 minut.
- 3K uvařené rýži přidejte 1 hrnek mléka a zamíchejte. Přiveďte směs k varu a poté snižte teplotu. Vařte na mírném ohni, dokud se kaše nezahustí a rýže není měkká (cca 10-15 minut). Často míchejte, aby se kaše nepřipalovala.Přidejte cukr, vanilkový extrakt a skořici. Dobře promíchejte.
- 4Na konec ozdobte čerstvým ovocem podle chuti.