3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 květák
- 1 kávová lžička kari koření
- Špetka chilli koření
- 2 lžíce olivového oleje na květák + 1 lžíce olivového oleje na jogurt s tahini
- 265 g vařené/konzervované čočky bez nálevu
- 1 citron
- 50 g listové petržele
- 200 g jogurtu řeckého typu
- 2 lžíce tahini
- 1 granátové jablko
- Sůl
- Pita chléb k podávání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Zapneme troubu na horní a dolní ohřev a nastavíme 220°C.
- 2Květák rozdělíme na růžičky, popsypeme kořením, solí a polijeme olivovým olejem. Promícháme tak, aby se růžičky v koření a oleji obalily. Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut.
- 3Propláchnutou čočku dáme do mísy, přidáme citronovou šťávu z poloviny citronu, sůl, olivový olej a na drobno nasekanou petrželku. Promícháme.
- 4Jogurt smícháme s tahini.
- 5 Na dno talíře rozetřeme jogurt s tahini a na nej poklademe pečený květák a čočkový salát. Posypeme granátovým jablkem. Podáváme s pita chlebem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!