4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BIRRIA TACOS
- 3 ks hovězích žeber s kostí
- 50 g kořenící směsi Dirty Dog Beef Rub
- 1 lžíce černého pepře
- 3 ks hřebíčku
- 1 ks skořice
- 1 lžíce římského kmínu
- Chilli vločky
- 150 g BBQ omáčky Dirty Dog Kansas City
- 1 ks mrkve
- 1 ks žluté cibule
- 10 stroužků česneku
- 2 l hovězího vývaru
- 30 g čerstvého tymiánu
- 150 ml rostlinného oleje
- Sůl
SUROVINY NA SALSU PICO DE GALLO
- ½ bílé cibule
- 10 g čerstvého koriandru
- 3 stroužky česneku
- 8 ks cherry rajčátek
- ½ limety
- ½ ananasu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do misky nasypte směs kořenící směsi Dirty Dog Beef Rub. Žebra potřete olejem ze všech stran, aby na něm koření dobře drželo. Pak ho dostatečně okořeňte směsí ze všech stran a dejte je odležet ideálně přes noc do lednice.
- 2Gril rozpalte nepřímou metodou na 120 stupňů a žebra do něj vložte na 4 hodiny. Cílem je, aby maso absorbovalo kouř, a na mase se vytvořila křupavá krusta.
- 3Mezitím si v hrnci orestujte nahrubo posekanou cibuli, mrkev, sušené chilli papričky Guajillo a rozmačkaný česnek. Na indukci anebo druhém grilu rozpalte litinovou pánev, přilijte olej a přidejte zeleninu. Osolte, opepřete a restujte, dokud nebude cibule bílá a mrkev hezky měkká. Následně přidejte hřebíček, sušené oregano, římský kmín a vše promíchejte. Jakmile koření uvolní vůni sundejte pánev z ohně.
- 4Orestovanou zeleninu přendejte do hrnce. Přilijte připravený hovězí vývar a přidejte 150 ml BBQ omáčky. Obsah zredukujte zhruba na polovinu, což může trvat hodinu až hodinu a půl. Vše nakonec dokonale rozmixujte.
- 5Půlku cibule nakrájejte na malé kostičky. Rozmačkejte 3 stroužky česneku a pokrájejte na velmi malé kousky. Pokrájejte čerstvá cherry rajčátka a trochu čerstvého koriandru. Ananas zbavte slupky, nakrájejte na centimetrové proužky a na kostičky. Dejte do misky, zakápněte šťávou z půlky limetky. Osolte, opepřete a vše promíchejte.
- 6Žebra po 4 hodinách vyndejte z grilu, vložte je do připraveného vývaru, a i s hrncem vraťte zpátky do grilu. Do masa píchněte teplotní sondu a maso nechte dojít na vnitřní teplotu 95 stupňů, což vám zabere další 3 až 4 hodiny.
- 7Po asi 8 hodinách jsou žebra hotova. Přendejte je na plech, z masa vytáhněte kosti a šlachy. Maso roztrhejte, pozor bude velmi vařící. Podle chuti postupně ještě přidejte trochu zredukovaného vývaru, aby trhačka byla dostatečně šťavnatá.
- 8Malé kukuřičné tortilly hoďte na půl minuty na gril. Na ohřátou placku přidejte 1 až 2 lžíce trhaného masa, navrch přidejte salát Pico de Gallo a zakápněte trochou limetky.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!