Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BIRRIA TACOS

  • 3 ks hovězích žeber s kostí
  • 50 g kořenící směsi Dirty Dog Beef Rub
  • 1 lžíce černého pepře
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 ks skořice
  • 1 lžíce římského kmínu
  • Chilli vločky
  • 150 g BBQ omáčky Dirty Dog Kansas City
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks žluté cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 2 l hovězího vývaru
  • 30 g čerstvého tymiánu
  • 150 ml rostlinného oleje
  • Sůl

SUROVINY NA SALSU PICO DE GALLO

  • ½ bílé cibule
  • 10 g čerstvého koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 8 ks cherry rajčátek
  • ½ limety
  • ½ ananasu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do misky nasypte směs kořenící směsi Dirty Dog Beef Rub. Žebra potřete olejem ze všech stran, aby na něm koření dobře drželo. Pak ho dostatečně okořeňte směsí ze všech stran a dejte je odležet ideálně přes noc do lednice.
  • 2Gril rozpalte nepřímou metodou na 120 stupňů a žebra do něj vložte na 4 hodiny. Cílem je, aby maso absorbovalo kouř, a na mase se vytvořila křupavá krusta.
  • 3Mezitím si v hrnci orestujte nahrubo posekanou cibuli, mrkev, sušené chilli papričky Guajillo a rozmačkaný česnek. Na indukci anebo druhém grilu rozpalte litinovou pánev, přilijte olej a přidejte zeleninu. Osolte, opepřete a restujte, dokud nebude cibule bílá a mrkev hezky měkká. Následně přidejte hřebíček, sušené oregano, římský kmín a vše promíchejte. Jakmile koření uvolní vůni sundejte pánev z ohně.
  • 4Orestovanou zeleninu přendejte do hrnce. Přilijte připravený hovězí vývar a přidejte 150 ml BBQ omáčky. Obsah zredukujte zhruba na polovinu, což může trvat hodinu až hodinu a půl. Vše nakonec dokonale rozmixujte.
  • 5Půlku cibule nakrájejte na malé kostičky. Rozmačkejte 3 stroužky česneku a pokrájejte na velmi malé kousky. Pokrájejte čerstvá cherry rajčátka a trochu čerstvého koriandru. Ananas zbavte slupky, nakrájejte na centimetrové proužky a na kostičky. Dejte do misky, zakápněte šťávou z půlky limetky. Osolte, opepřete a vše promíchejte.
  • 6Žebra po 4 hodinách vyndejte z grilu, vložte je do připraveného vývaru, a i s hrncem vraťte zpátky do grilu. Do masa píchněte teplotní sondu a maso nechte dojít na vnitřní teplotu 95 stupňů, což vám zabere další 3 až 4 hodiny.
  • 7Po asi 8 hodinách jsou žebra hotova. Přendejte je na plech, z masa vytáhněte kosti a šlachy. Maso roztrhejte, pozor bude velmi vařící. Podle chuti postupně ještě přidejte trochu zredukovaného vývaru, aby trhačka byla dostatečně šťavnatá.
  • 8Malé kukuřičné tortilly hoďte na půl minuty na gril. Na ohřátou placku přidejte 1 až 2 lžíce trhaného masa, navrch přidejte salát Pico de Gallo a zakápněte trochou limetky.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY NA BIRRIA TACOS

SUROVINY NA SALSU PICO DE GALLO