12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g sterilované cizrny z plechovky (240 g po scezení)
- 60 g mandlové mouky (namleté mandle)
- 20 g ovesných vloček jemných
- 80 g medu v tekutém stavu
- 30 g másla nebo kokosového oleje (změklého)
- 3–4 lžíce vody
- 60 g hořké čokolády (min. 70%)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte menší plech, který se vám vejde do mrazáku, a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Poté začněte s přípravou těsta na kuličky: Cizrnu sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Propláchnutou cizrnu vložte do mixéru, přidejte mandlovou mouku, ovesné vločky, med a změklé máslo a vše rozmixujte dohladka. Do výsledné směsi zapracujte 3–4 lžíce vody, aby se ingredience dobře spojily a těsto bylo vláčné.
- 3Z hotového těsta začněte na vyložený plech tvořit kuličky o hmotnosti cca 30–35 g (mělo by vám vzniknout přibližně 12 kuliček). Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech alespoň na 2 hodiny do mrazáku, aby kuličky ztuhly.
- 4Po uvedené době vyjměte plech z mrazáku a rozpusťte si čokoládu: Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a přiveďte k mírnému varu; mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Jakmile voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, misku s čokoládou opatrně zasuňte do hrnce (dno misky by se nemělo dotýkat vody) a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou. Rozpuštěnou čokoládou pak pomocí lžíce polijte ztuhlé kuličky.
- 5Hotové kuličky ihned podávejte nebo skladujte v mrazáku, kde vám vydrží 3–4 měsíce.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.