Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g sterilované cizrny z plechovky (240 g po scezení)
  • 60 g mandlové mouky (namleté mandle)
  • 20 g ovesných vloček jemných
  • 80 g medu v tekutém stavu
  • 30 g másla nebo kokosového oleje (změklého)
  • 3–4 lžíce vody
  • 60 g hořké čokolády (min. 70%)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte menší plech, který se vám vejde do mrazáku, a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2Poté začněte s přípravou těsta na kuličky: Cizrnu sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Propláchnutou cizrnu vložte do mixéru, přidejte mandlovou mouku, ovesné vločky, med a změklé máslo a vše rozmixujte dohladka. Do výsledné směsi zapracujte 3⁠–⁠4 lžíce vody, aby se ingredience dobře spojily a těsto bylo vláčné.
  • 3Z hotového těsta začněte na vyložený plech tvořit kuličky o hmotnosti cca 30⁠–⁠35 g (mělo by vám vzniknout přibližně 12 kuliček). Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech alespoň na 2 hodiny do mrazáku, aby kuličky ztuhly.
  • 4Po uvedené době vyjměte plech z mrazáku a rozpusťte si čokoládu: Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a přiveďte k mírnému varu; mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Jakmile voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, misku s čokoládou opatrně zasuňte do hrnce (dno misky by se nemělo dotýkat vody) a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou. Rozpuštěnou čokoládou pak pomocí lžíce polijte ztuhlé kuličky.
  • 5Hotové kuličky ihned podávejte nebo skladujte v mrazáku, kde vám vydrží 3⁠–⁠4 měsíce.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY