4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g syrových batátů
- 200 g sterilované cizrny z plechovky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- 80 g čerstvého baby špenátu
SUROVINY K DRESINKU
- 100 g kešu ořechů
- 1 lžíce lahůdkového sušeného droždí
- Kůra z ½ většího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z ½ většího citronu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml mandlového mléka (lze nahradit polotučným kravským)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si plech (27 cm × 35 cm), který vyložte pečicím papírem.
- 2Batáty oloupejte, nakrájejte na větší kostky a rozprostřete na vyložený plech. Cizrnu sceďte a přidejte k batátům. Následně k batátům a cizrně přidejte mletou papriku, kmín, oregano, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a promíchejte. Plech vložte do trouby a pečte 25–30 minut při 195–200 °C.
- 3 Mezitím si připravte dresink: Všechny uvedené ingredience vložte do vyšší mixovací nádoby a pomocí tyčového mixéru je rozmixujte dohladka.
- 4Až se dopečou batáty s cizrnou, vyjměte plech z trouby. Poté si pod proudem studené vody properte baby špenát a vložte ho do větší mísy, kde ho smíchejte s pečenými batáty a cizrnou. Výslednou směs zalijte připraveným dresinkem, promíchejte, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.