Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

6 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 l vody
  • 400 g hlávkové kapusty
  • 50 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 20 g másla
  • 3 vejce velikosti M
  • 30 g strouhanky (ideálně kukuřičné)
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si ve větším hrnci na silném plameni přiveďte k varu 1 l vody. Zatímco se voda zahřívá, nakrájejte kapustu na proužky nebo menší kousky. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, vložte do hrnce nakrájenou kapustu a vařte ji 10 minut na silném plameni.
  • 2Mezitím si najemno nastrouhejte eidam. Dále si vezměte rendlík a na mírném plameni v něm rozpusťte máslo (potrvá to 30 – 60 sekund).
  • 3Až se dovaří kapusta, sceďte ji, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a důkladně vymačkejte.
  • 4Nyní si dejte předehřívat troubu na 180 – 185 °C, nachystejte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte ho pečicím papírem. Následně si nachystejte vyšší mixovací nádobu a větší mísu. Vejce rozdělte na žloutky a bílky – bílky dávejte do mixovací nádoby a žloutky do mísy. Ke žloutkům přidejte uvařenou kapustu, kukuřičnou strouhanku, muškátový oříšek, rozpuštěné máslo, sůl a pepř a promíchejte. K bílkům přidejte špetku soli a šlehačem je šlehejte zhruba 2 – 3 minuty na vysoký výkon, dokud neušleháte tuhý sníh. Bílkový sníh pak opatrně vmíchejte do směsi v míse a ze vzniklé hmoty vytvořte na plechu placky o průměru 7 – 8 cm a výšce 0,5 – 1 cm.
  • 5Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech do trouby a placky pečte 23 – 25 minut na 180 – 185 °C.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY