6 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 l vody
- 400 g hlávkové kapusty
- 50 g eidamu (30 % tuku v sušině)
- 20 g másla
- 3 vejce velikosti M
- 30 g strouhanky (ideálně kukuřičné)
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Alespoň 4 hodiny předem si uvařte brambory ve slupce: Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a přiveďte na silném plameni k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a brambory vařte 30–35 minut. Po této době vyzkoušejte, jestli jdou brambory snadno propíchnout vidličkou – pokud ne, vařte je o něco déle (celková doba vaření závisí na velikosti brambor). Uvařené brambory sceďte a nechte důkladně vychladnout.
- 2Poté si dejte předehřívat troubu na 190–195 °C, připravte si plech (25 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem. Nachystejte si také větší mísu.
- 3Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte do připravené mísy. K nastrouhaným bramborám přidejte majoránku, tvaroh, řepkový olej, vejce, kukuřičnou strouhanku, jedlou sodu, sůl a pepř a promíchejte. Ze vzniklého těsta tvarujte na vyloženém plechu placičky o hmotnosti 50–55 g. Až zpracujete všechno těsto, vložte plech do trouby a pečte 12–15 minut na 190–195 °C. V polovině pečení placky otočte.
- 4Po upečení vyjměte placky z trouby a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.