Košík

6 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 l vody
  • 400 g hlávkové kapusty
  • 50 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 20 g másla
  • 3 vejce velikosti M
  • 30 g strouhanky (ideálně kukuřičné)
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Alespoň 4 hodiny předem si uvařte brambory ve slupce: Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a přiveďte na silném plameni k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a brambory vařte 30⁠–⁠35 minut. Po této době vyzkoušejte, jestli jdou brambory snadno propíchnout vidličkou ⁠–⁠ pokud ne, vařte je o něco déle (celková doba vaření závisí na velikosti brambor). Uvařené brambory sceďte a nechte důkladně vychladnout.
  • 2Poté si dejte předehřívat troubu na 190⁠–⁠195 °C, připravte si plech (25 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem. Nachystejte si také větší mísu.
  • 3Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte do připravené mísy. K nastrouhaným bramborám přidejte majoránku, tvaroh, řepkový olej, vejce, kukuřičnou strouhanku, jedlou sodu, sůl a pepř a promíchejte. Ze vzniklého těsta tvarujte na vyloženém plechu placičky o hmotnosti 50⁠–⁠55 g. Až zpracujete všechno těsto, vložte plech do trouby a pečte 12⁠–⁠15 minut na 190⁠–⁠195 °C. V polovině pečení placky otočte.
  • 4Po upečení vyjměte placky z trouby a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY