• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g mrkve
  • 200 g bulvového celeru
  • 200 g kořenové petržele
  • 100 g žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 10 g másla
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 190⁠–⁠195 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm). Mrkev, celer, petržel a cibuli očistěte, oloupejte, nakrájejte na větší kusy a přemístěte do připraveného pekáče. Česnek oloupejte a celé stroužky přidejte do pekáče. Dále do pekáče přidejte 2 lžíce slunečnicového oleje, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř, promíchejte a celou směs pečte po dobu 40⁠–⁠45 minut při 190⁠–⁠195 °C, dokud zelenina nezměkne.
  • 2Zhruba 10 minut před koncem pečení si v hrnci přiveďte k varu 800 ml zeleninového vývaru.
  • 3Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby a pečenou zeleninu vložte do mixéru. Zde k ní přilijte horký vývar, smetanu na vaření a máslo a vše rozmixujte dohladka.
  • 4Rozmixovanou směs rozdělte do 4 talířů a ihned podávejte.
Tip
Polévku před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY