4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g mrkve
- 200 g bulvového celeru
- 200 g kořenové petržele
- 100 g žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 10 g másla
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 190–195 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm). Mrkev, celer, petržel a cibuli očistěte, oloupejte, nakrájejte na větší kusy a přemístěte do připraveného pekáče. Česnek oloupejte a celé stroužky přidejte do pekáče. Dále do pekáče přidejte 2 lžíce slunečnicového oleje, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř, promíchejte a celou směs pečte po dobu 40–45 minut při 190–195 °C, dokud zelenina nezměkne.
- 2Zhruba 10 minut před koncem pečení si v hrnci přiveďte k varu 800 ml zeleninového vývaru.
- 3Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby a pečenou zeleninu vložte do mixéru. Zde k ní přilijte horký vývar, smetanu na vaření a máslo a vše rozmixujte dohladka.
- 4Rozmixovanou směs rozdělte do 4 talířů a ihned podávejte.
Tip
Polévku před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.