Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

6 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA VÝVAR

  • ¼ ks celeru
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • 500 g kuřecích skeletů na polévku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje

SUROVINY NA POLÉVKU

  • ½ ks menšího květáku
  • ¼ ks celeru
  • 2 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 1 lžíce oleje
  • Mletý kmín
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Čerstvá petrželka

SUROVINY NA KAPÁNÍ

  • 1 ks vejce
  • 30 g polohrubé mouky
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do polévky můžeme dát jakoukoliv zeleninu, kterou máme právě doma. Můžeme také využít zásoby z mrazáku, jako třeba mražený hrášek či další druhy zeleniny. V tomto je tento druh polévky skvělý. Jako obměnu místo kapání můžeme do polévky přidat ovesné vločky, kuskus, quinou, orzo nebo luštěnyn. Pokaždé tak budeme mít trošku jinou, ale vždy skvělou a výživnou polévku.
  • 2Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem. Pokapeme olejem a opečeme ze všech stran kuřecí skelety. Vložíme do pomalého či klasického hrnce, přidáme očištěnou a na menší kusy nakrájenou zeleninu a koření. Cibuli můžeme vložit i se slupkou, zajistí nám krásnou žlutou barvu vývaru. Zalijeme 3 litry studené vody a na mírném plameni vaříme 1,5 hodiny. V pomalém hrnci nastavíme první stupeň na 6 hodin. Vývar scedíme přes jemné síto nebo utěrku a nyní je připravený pro použití k přípravě polévky.
  • 3Květák rozebereme na růžičky. Celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme vrchní listy a přepůlíme.
  • 4Pánev pokapeme olejem a rozpálíme ji. Celer, mrkev a kapustu opečeme ze všech stran. Vložíme do hrnce, přidáme květák a brambory a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni 20 minut, zkontrolujeme, jak je zelenina měkká a odstavíme. Případně vaříme do změknutí zeleniny.
  • 5Na kapání smícháme vejce s polohrubou moukou a solí. V rendlíku přivedeme vodu k varu, stáhneme oheň na polovinu, osolíme ji a přes vidličku nebo hrubé struhadlo vlijeme směs do vody. Lehce promícháme a 1 minutu vaříme. Kapání scedíme a vložíme do polévky.
  • 6Polévku podáváme s nasekanou petrželkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA VÝVAR

SUROVINY NA POLÉVKU

SUROVINY NA KAPÁNÍ