4 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 8 plátků anglické slaniny
- 1 silnější pláte chleba
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 2 vejce
- 2 hlávky římského salátu
- 2 střední rajčata
- 1 hrst čerstvé pažitky
Na dresik
- 50 g majonézy
- 2 lžíce citronové šťávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 160 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
- 2Na vyložený plech vyskládejte plátky slaniny. Poté si natrhejte chléb na menší kousky, ty přidejte na plech, zakápněte je 1 lžící oleje a dochuťte solí. Následně obsah plechu promíchejte, plech vložte do trouby a pečte 10–12 minut při 160–170 °C. V polovině doby pečení kousky chleba i slaniny obraťte, aby se rovnoměrně propekly.
- 3Zatímco se pečou krutony se slaninou, uvařte si vejce: Dejte je do menšího rendlíku, zalijte vodou, přiveďte na silném plameni k varu a vařte 5 minut na středním plameni. Následně rendlík odstavte z ohřevu a vejce nechte dalších 5 minut v horké vodě. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.