Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 250 ml polotučného mléka
  • 50 g čokolády na vaření
  • 2 lžičky cukru krystal
  • 18 g čokoládového pudinku v prášku
  • 25 g mletých lískových ořechů
  • 25 g másla
  • 400 g zakysané smetany
  • 40 g cukru moučka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Nejprve si připravte oříškovočokoládový krém. Do menšího hrnce nalijte 200 ml mléka, do kterého nalámejte čokoládu a přidejte třtinový cukr. Následně pod hrncem zapně‑ te mírný až střední plamen a obsah hrnce zahřívejte 2⁠–⁠3 minuty, dokud se čokoláda s cukrem nerozpustí. Mezitím si ve zbylých 50 ml mléka pomocí metličky rozmíchejte čokoládový pudink.
  • 2Po 2⁠–⁠3 minutách zahřívání do hrnce přidejte směs mléka s pudinkem a obsah hrnce za stálého míchání zahřívejte další 2⁠–⁠3 minuty na mírném až středním plameni, dokud nezhoustne.
  • 3Do hrnce přidejte mleté lískové ořechy a celou směs vařte ještě 1 minutu. I nadále ji přitom vytrvale míchejte.
  • 4Vypněte ohřev a vršek provařené směsi zakryjte potravinovou fólií tak, aby se směsi přímo dotýkala (na povrchu se tak nevytvoří škraloup). Hrnec dejte do lednice a směs nechte chladit 30⁠–⁠45 minut.
  • 5Nyní si připravte světlý krém: Vezměte si menší mísu a smíchejte v ní zakysanou smetanu s moučkovým cukrem.
  • 6Po vychlazení do směsi přidejte máslo a celou směs vyšlehejte do hladka (nejlépe ručním šlehačem 1⁠–⁠2 minuty na vysoký výkon).
  • 7Připravte si 3 sklenice a ve 4 střídavých vrstvách do nich rozdělte všechen oříškovočokoládový i světlý krém: Nejprve do sklenic rozdělte celkem ½ oříškovočokoládového krému, poté ½ světlého krému, následně zbylý oříškovočokoládový krém a nakonec i zbytek světlého krému.
  • 8Dezert můžete ihned podávat nebo ho skladovat v lednici, kde vám vydrží 3⁠–⁠4 dny.
Tip
Vršek každé porce dezertu můžete ozdobit nahrubo nasekanými lískovými ořechy.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience