Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 střední červená paprika (cca 200 g)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 g cherry rajčátek
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • 250 g celozrnných pšeničných těstovin (vřeten) v suchém stavu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si vezměte hrnec, nalijte do něj dostatečné množství vody na vaření těstovin, vodu osolte a přiveďte na silném plameni k varu. Do vroucí vody poté vložte těstoviny a vařte je 12-15 minut na středním plameni, aby byly takzvaně "na skus" - tedy uvařené, ale ne zcela do měkka.
  • 2Zatímco se těstoviny vaří, připravte si kuřecí maso: Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na kostičky, osolte a opečte. Poté si vezměte pánev, na středním plameni v ní rozpalte slunečnicový olej a na kostěná kuřecí prsa opečte dozlatova na středním až silném plameni (trvá to 8-10 minut, podle velikosti kuřecích kostiček).
  • 3Až se uvaří těstoviny, sceďte je, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  • 4Nyní si v misce smíchejte bílý jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Červenou papriku očistěte a nakrájejte na kostičky, cherry rajčátka rozpulte. Následně si vezměte větší mísu a smíchejte v ní uvařené těstoviny, opečené kuřecí maso, nakrájenou papriku, rozpůlená cherry rajčátka, baby špenát a jogurtovou směs. Výsledný salát podle chuti osolte a opepřete a poté podávejte.
Tip
Ideální je salát podávat vychlazený z lednice.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY