8 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 250 g vanilkových sušenek (nebo čokoládových
- 120 g másla (rozpuštěného)
- 1 lžíce bílého cukru moučka
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 100 ml polotučného mléka
- 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 500 g pomazánkového másla
- 60 g zakysané smetany (12 % tuku)
- 20 g želatiny v prášku
- 160 g bílého cukru moučka
- 16 g vanilkového cukru krystal
SUROVINY NA OVOCNOU VRSTVU
- 250 g libovolného mraženého lesního ovoce
- Šťáva z 1⁄2 středního citronu
- 50 g bílého cukru moučka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny ingredience na ovocnou vrstvu vložte do rendlíku a zahřívejte za občasného promíchání 10–12 minut na mírném až středním plameni, dokud směs nezhoustne a nevypaří se z ní téměř všechna tekutina. Zhoustlou směs nechte alespoň 30 minut chladit v lednici a mezitím se pusťte do následujících kroků.
- 2Nachystejte si kulatou dortovou formu o průměru 25 cm a vyložte ji pečícím papírem.
- 3Sušenky rozdrťte v elektrickém sekáčku a smíchejte se zbylými ingrediencemi na korpus. Jakmile se všechny složky spojí, rozprostřete vzniklou směs do vyložené formy tak, aby pokrývala celé dno a zároveň sahala přibližně do poloviny okrajů. Korpus upěchujte prsty a formu dejte zatím do lednice.
- 4Nyní si připravte smetanovou náplň. Nejdříve do menšího rendlíku nalijte mléko, nasypte do něj želatinu a nechte ji zhruba 10 minut bobtnat. Mezitím si ve větší míse vyšlehejte smetanu ke šlehání a 60 g cukru moučka do husté pěny (budou potřeba 2–4 minuty při vysokém výkonu) a v jiné míse si vyšlehejte pomazánkové máslo se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a zbylými 100 g cukru moučka. Až nabobtná želatina v rendlíku, přemístěte rendlík nad mírný plamen a za stálého míchání směs zahřívejte 1–2 minuty, dokud se želatina v mléce nerozpustí.
- 5Poté obsah rendlíku přelijte do mísy se směsí z pomazánkového másla, promíchejte a do výsledné směsi po několika dávkách zašlehejte vyšlehanou smetanu s cukrem. Následně celý obsah mísy přemístěte do dortové formy na vychlazený korpus, navrch pomocí lžičky rozprostřete vychlazenou ovocnou směs a zlehka promíchejte, aby se povrch smetanové náplně lehce smísil s ovocnou vrstvou.
- 6Hotový cheesecake nechte ještě před podáváním alespoň 8 hodin chladit v lednici (ideálně přes noc).
Tip
Cheesecake ozdobte libovolným čerstvým lesním ovocem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.