Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 150 ml polotučného mléka
  • 30 g másla (pokojové teploty)
  • 42 g čerstvého droždí
  • 300 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 80 g bílého cukru krystal
  • Sůl

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 250 g nutelly
  • 250 g smetanového sýra

SUROVINY NA POTŘENÍ

  • 1 vejce velikosti M
  • 1 lžíce vody

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si zapékací mísu (cca 30 cm x 25 cm), kterou vyložte pečícím papírem.
  • 2Ve větší míse smíchejte hladkou mouku se 150 ml mléka, máslem, cukrem, droždím a špetkou soli a z výsledné směsi uhněťte hladké těsto. Hnětení potrvá přibližně 5-10 minut (pokud používáte kuchyňský robot, zapněte ho na střední rychlost).
  • 3Pomoučete si vál trochou mouky, poté na vál položte připravené těsto a válečkem ho rozválejte na plát o velikosti cca 30 cm × 40 cm.
  • 4V menší míse smíchejte nutellu se smetanovým sýrem a vzniklou směs naneste na plochu těsta tak, aby 1–2 cm podél okraje jedné z delších stran těsta zůstaly nenamazané. Poté těsto srolujte po delší straně od namazané až po nenamazanou část a srolované těsto nakrájejte na 12 stejně velkých kousků, které vyskládejte do zapékací mísy.
  • 5V hrníčku rozšlehejte 1 vejce s 1 lžící vody a vzniklou směsí potřete připravené šneky.
  • 6Zapékací mísu vložte do trouby a šneky pečte 30–32 minut při 170–175 °C.
  • 7Po upečení šneky vyndejte z trouby a podávejte.
Tip
Před podáváním šneky pokapejte medem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA POTŘENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE