4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g žluté cibule
- 600 g kuřecích prsou
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 30 g másla
- 1 bobkový list
- 1 lžíce bílé pšeničné mouky hladké
- 400 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
- 200 ml smetany ke šlehání s 33 % tuku (lze použíti12% smetanu na vaření)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm.
- 2Připravte si středně velký hrnec a rozehřejte v něm 3 lžíce slunečnicového oleje. Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.
- 3Do hrnce přidejte nakrájená kuřecí prsa a vše opékejte dalších 6–7 minut na středním plameni.
- 4Nyní do hrnce přidejte mletou papriku, nové koření, rajčatový protlak, máslo, bobkový list, sůl a pepř a vše promíchejte. Poté celou směs zaprašte hladkou moukou a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.
- 5Do hrnce přilijte 1⁄2 uvedeného množství kuřecího vývaru (tedy 200 ml), směs promíchejte a ujistěte se, že v ní nezůstaly hrudky mouky. Poté do hrnce přilijte zbylých 200 ml vývaru, opět promíchejte a obsah hrnce nechte vařit 14–15 minut na středním plameni.
- 6Po uvedené době do hrnce přidejte smetanu a celou směs vařte ještě 3–4 minuty na středním plameni.
- 7Provařenou směs promíchejte a podle chuti do ní přidejte sůl a pepř. Následně odstraňte bobkový list a nové koření, obsah hrnce rozdělte do 4 talířů a podávejte (nejlépe s těstovinami nebo houskovým knedlíkem). Podle libosti můžete před podáváním každou porci posypat nahrubo nakrájenou petrželovou natí.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.