14 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 330 g bílé pšeničné mouky hladké
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 120 g polotučného tvarohu z vaničky (pokojové teploty)
- 2 vejce velikosti M
- 200 g jahodové marmelády
- 30 g bílého cukru moučka
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vezměte si větší mísu, dejte do ní 300 g hladké mouky, máslo, tvaroh a 1 vejce a vypracujte těsto.
- 2Připravené těsto zabalte do potravinové fólie, přemístěte do lednice a nechte 30–45 minut chladit.
- 3Zbylými 30 g hladké mouky si pomoučete pracovní plochu. Následně vyndejte z lednice vychlazené těsto, položte ho na pomoučenou pracovní plochu a pomocí válečku ho rozválejte na tloušťku cca 2 mm.
- 4Dejte si předehřívat troubu na 170–175 °C a nachystejte si plech, který vyložte pečicím papírem.
- 5Připravený plát těsta rozkrájejte na čtverečky o velikosti cca 6 cm × 6 cm (těsto by mělo vystačit na přibližně 14 čtverečků).
- 6Nyní začněte tvořit šátečky: Doprostřed každého čtverečku těsta vždy dejte 1 lžičku jahodové marmelády, následně spojte protilehlé rohy čtverečku a hotový šáteček přemístěte na vyložený plech.
- 7Až spotřebujete všechno těsto i jahodovou marmeládu, vyklepněte si do menší misky 1 vejce, rozšlehejte ho vidličkou a výslednou směsí potřete všechny šátečky na plechu.
- 8Plech vložte do předehřáté trouby a šátečky pečte 15–17 minut při 170–175 °C.
- 9Upečené šátečky posypte moučkovým cukrem a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.